Tips

Tips på retroinredning

Retroinredning är hetare än någonsin just nu. Det är mycket nostalgi överlag i världen. Kanske på grund av den svåra tid vi går igenom och som pågått ett tag. Dessutom ger retroinspirerad inredning en mysfaktor som är oslagbar. Allt ifrån 40-tal till 70-tal är tillbaka i inredning igen och det finns mycket fint att hämta från den tiden.

Materialen från en svunnen tid känns helt plötsligt väldigt passande. Till exempel emalj i köksartiklar, plastmattor, färgglada hyllremsor. Allt andas nostalgi för en svunnen tid. Naturligtvis måste vi också nämna hur vackra många gamla radioapparater är som inredningsdetaljer.

Hur hittar jag retro inredning?

Ett bra sätt att hitta retrogrejer är på loppis eller till exempel i appar med second hand-prylar, som blocket. Du kan också hitta en del i gamla antikaffärer ibland men de fokuserar oftare på äldre och dyrare saker.

Vi har faktiskt hittat en shop online som heter Broarne som har ett stort utbud retroinredning. Den kan vara värd ett besök om du vill se vilka olika stilar vi pratar om. Ett annat tips är att besöka äldre släktingar och be att få snoka igenom deras vind och källare. Du kan ju alltid hjälpa dem städa på samma gång så får du nog ta vad du vill!

Välj en tidsperiod

Frågan är vilken tidsperiod som du ska välja då det kommer till retroinredning. Du kanske har ett intresse för 50-talet och allt som har med den tidsperioden att göra. Då kanske det är allt från musik, kläder och inredning som du satsar på. Se till att du hittar det du söker efter. Nätet är som alltid en bra källa till att leta efter saker att köpa.

Comments are disabled.