Tips

Byt ut de omoderna stolarna i din studio

Gammaldags stil i all ära, men stolarna i din studio har fler funktioner än att bara vara en inredningsdetalj. Det är nämligen viktigt att du sitter bekvämt och på ett ergonomiskt sätt när du har ett sittande arbete.

Att ha ett sittande arbete innebär en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och övervikt eftersom kroppens ämnesomsättning är låg samt att de stora musklerna är inaktiva under längre perioder. Det innebär även att kroppens ställning och rörelser blir få och enformiga vilket kan belasta kroppen fel.

Därför är det enligt arbetsmiljöverket viktigt att sitta i en bekväm arbetsposition och att stolen lätt går att anpassa. Du ska bland annat kunna avlasta armarna lätt och kunna justera arbetshöjden och räckvidden i enlighet med din arbetsuppgift.

Med tanke på detta kanske det är hög tid att byta ut de omoderna stolarna i din studio. Köp nya kontorsstolar som går att anpassa arbetshöjden och sittställningen på, och som dessutom är bekväma! Det kan även vara bra att välja en typ av stol som har nackstöd för extra komfort och stöd för nacken.

Utöver funktionen en stol bör uppfylla är utseendet likaså en viktig del. Välj gärna stolar som passar in i just din studio och som känns moderna för ett mer professionellt intryck!

Comments are disabled.